Project Description

Daan de Wit uitgebreid aan het woord in de studio van Blckbx over De cholesterolmythe.

Schrijft Bckbx: In een ijzersterk nieuw boek laat onderzoeksjournalist Daan de Wit zien dat de officiële kijk op killer nummer 1, hart- en vaatziekten, van geen kant klopt.

Hoe zijn we zo massaal op dit verkeerde pad terecht gekomen? Met jaarlijks wereldwijd meer doden dan er inwoners zijn van Nederland: 20 miljoen overlijdens. Alleen al in het kleine Nederland gaat het iedere dag, dag in dag uit, om 103 hartdoden. Als de visie op cholesterol zo goed is en de medicijnen zo prima werken, waarom dan al deze doden en ook zieke hartpatiënten?

In dit interview door programmamaker Flavio Pasquino schetst De Wit op basis van keiharde cijfers en tal van TV fragmenten de opkomst en ondergang van de cholesterolmythe en laat hij zien dat er sprake is van moedwillige misleiding, die zelfs artsen op het verkeerde been zet.

Daan de Wit komt ook met oplossingen. Hij laat zien wat je zelf kunt doen voor de gezondheid van je hart en vaten. Bij veel mensen hebben hart en vaten een leeftijd die zo’n 20 jaar optelt bij de eigen leeftijd. Dat zou bij Daan een leeftijd betekenen van 50 + 20 = 70. Maar in plaats daarvan is zijn hart- en vaatleeftijd 16 jaar. Ongehoord. Hoe doet hij het? In dit interview en in zijn boek De cholesterolmythe legt hij een en ander haarfijn uit.